2025-01-04 tm 13 Reisverslag wintersport Bichlbach

24 januari 2025 - Enkhuizen, Nederland

Reisverslag wintersport 4-13 januari 2025  Bichlbach

4 januari Rond kwart over 9 zijn we op weg naar hotel Elan in Limburg an der Lahn, maar we maken een omweg langs Roosendaal om te kijken hoe het met Grada gaat. De verhalen over dementie worden steeds sterker. Inderdaad is Grada nogal “wazig”. Rond enen rijden we door via Eindhoven en Limburg naar Limburg an der Lahn: hotel Elan, net buiten de stad. We schrikken ons rot als we het hele smalle bed zien (1m 20!), maar gelukkig kunnen we lekker eten bij Pizzeria lÓsteria: enorm grote pizza en heerlijke Penne, een lekker biertje en een goede, attente bediening.

5 januari We ontbijten in de naastgelegen Mac en we glibberen het parkeerterrein af: het heeft vannacht wat gesneeuwd. Verder een voorspoedige reis naar Bichlbach, hoewel we vanwege tanken het laatste stuk voor de Grenztunnel binnendoor rijden via Nesselwang, Pfronten en Vils. Erg mooi en we omzeilen zo de file voor de Grenztunnel. Rond 16:00 uur zijn we er en het kost wat moeite om te ingang te vinden. Die is aan de achterkant van het appartementencomplex. We zien daar ook het bordje “Wilkommen Familie Postma”. De sleutels hangen in de deur en we kunnen zo alle bagage rustig naar het ruime appartement brengen. Binnen is het bovendien heerlijk warm! Rond half zes is de eigenaresse Maria er ook en we krijgen onze Gästekarten. We eten “thuis”: overgebleven Pizza en Brot.

6 januari Het is Driekoningen, alle winkels zijn dicht, maar gelukkig is het kleine winkeltjes (Inesz’ Ladl) beneden open. Duur, maar we mopperen niets en kopen onder andere limonade en natuurjam. Goed spul. We gaan aan de wandel: de zon schijnt en we lopen door het straatje waar we vroeger in een appartement zaten (en ook Tim en Anne!) richting een zijdal tot aan Kleinstockach. Lekker gewandeld, al zaten er wel wat gladde stukjes in. ( totaal 6.8. km.) We eten weer thuis: oa. Kaiserschmarren.

7 januari Mooi wandelweer: Na ontbijt en koffie wandelen we richting Lähn over de “Winterwanderweg”. Prachtige wandeling, zonnige dag. (9 km.) Helaas is er in Lähn niets open: dan maar weer dezelfde weg terug. Thuis pikken we de auto op en gaan naar de M-Preis voor eten en lekkers.

8 januari: Vandaag regent en motregent het een flink deel van de dag. ‘s Middags gaan we toch erop uit: richting Heiterwang en dan afsteken naar het dalstation van de Bichlbachbahn. Daarna via de M-Preis naar huis. Totaal 4.3 km. gelopen.

9 januari  Vandaag gaan we skiën: Bichlbach/Berwang. We nemen een 11 uur-kaart en skiën er vrolijk op los. Het gaat goed met de knie van Maria. Leuk om te zien dat de Thanellerbahn wordt verlengd: de eerste Stützes staan er al. Klaar met Kerstmis dit najaar. In totaal 30 km. geskied.

10 januari We wandelen op de Moos van Lermoos. Eerst drinken we koffie bij “Sam” in Lermoos. Marijke appt nog een foto door van haar en Joop. We laten hem zien aan de bediening en die herkennen de twee op de foto. We doen de groeten en appen de groeten terug. Dan parkeren we en gaan de Moos op. We hebben geluk: de zon schijnt volop, maar het is wel koud. We koersen af op het kapelletje waar de as van Bea verstrooid is en lopen via de westzijde weer terug. Een mooie dag: 7.2 km. gewandeld. Na nog wat boodschapjes bij de M-Preis eten we weer thuis.

11 januari Onze laatste volledige dag: skiën op de Ehrwalderalm. We zijn er om 11:15 uur, maar een kaart vanaf 12:00 uur scheelt 2x € 13,--. Dus maar eerst even koffie gedaan op de Brentalm, 8 meter omhoog klimmen. De moeite waard. Daarna skiën. We kijken nog of we Sven en Jasmijn zien, maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Bovendien komen we erachter dat deze week de scholen in Hessen nog dicht zijn. Er zijn dus veel Duitsers (en het is nu ook nog eens weekend) Maar toch gaat het skiën prima: rond 16:00 uur zijn we weer beneden: ik neem de dalafdaling, Maria neemt de lift. Ik win. ‘s Avonds willen we eten bij Pizza San Marco, maar alles blijkt al gereserveerd. We bestellen pizza en Penne met zalm. We eten alles thuis op. Heerlijk! Na de koffie pakken we al een flink deel in en transporteren het via het balkon (!) naar de auto.

Zondag 12 januari 2025   We rijden rond kwart over 9 weg en het rijdt prima door. Als we doorblaffen zullen we rond 9 uur thuis zijn. Maar we boeken het Bastionhotel in Heerlen, zodat we we morgen nog even kunnen wandelen in Schinnen. We zijn rond half 5 in Heerlen en gaan daarna door naar de Ikea in de hoop daar nog wat warms te kunnen scoren. De keuze was niet reuze, maar het lekker om even iets anders dan Mc Donalds te eten. We zijn op tijd terug voor Studio Sport en dan slaat ook al gauw de vermoeidheid toe.

Maandag 13 januari 2025. We ontbijten bij de Mc. Donalds 200 meter verderop; daarna parkeren we bij het station in Schinnen voor een wandeling van 4.4 km.: door de Vonderstraat, over de Gats, langs de kerk van Schinnen, naar de Mariakapel en langs de Mulderplas richting Thull. Daarna terug langs de Geleenbeek tot bij Peil 5 voor koffie en vlaai. Het weer is heerlijk: zonnig, maar koud. Bovendien ligt er hier 10 cm. sneeuw! Limburg heeft weer eens de sneeuwhoofdprijs. Als we terugrijden naar huis, is het landschap na Sittard weer gewoon groen. De terugreis verloopt voorspoedig: rond kwart over 4 zijn we weer thuis. Snel alles uitladen, want morgen gaat om 06.05 uur weer de wekker: oppas in Spanbroek. Maar: het was een prima vakantie. Volgend jaar twee weken!